Uw incentive, jubileumreis, congres, symposium
Vragen? Bel dan 020 - 66 123 87 Offerte aanvragen

Symposium Duizeligheid

Alles over duizeligheid in één dag

Het symposium is (helaas) volgeboekt

Symposium Duizeligheid: Donderdag 24 mei 2018,
Bilderberg Hotel 't Speulderbos in Garderen

Klik hier voor de officiële website

Alles over duizeligheid in één dag.

Duizeligheid komt vaak voor, is meestal onschuldig, maar kan leiden tot verlies van kwaliteit van leven en werkverzuim. De huisartsen uit Apeldoorn en medewerkers van het Apeldoorns Duizeligheidscentrum hebben besloten gezamenlijk een symposium te organiseren om de laatste ontwikkelingen op het gebied van de diagnostiek en behandeling van duizeligheid te presenteren.

Het stellen van een diagnose blijft vaak moeilijk, zowel in de eerste als tweede lijn. De sleutel tot de diagnose ligt meestal besloten in de anamnese, waar deze dag veel aandacht aan zal worden besteed. De opzet van het programma is gericht op frequent voorkomende aandoeningen; de presentaties zullen gericht zijn op een praktische aanpak van de patiënt met als hoofdklacht duizeligheid. Na iedere presentatie zal er ruim gelegenheid zijn voor discussie en het stellen van vragen; we hopen dat het een erg interactieve dag zal worden

Deelname en kosten

De kosten voor deelname aan het symposium bedragen:

  • Medisch specialist € 300,00

  • Aios/overig € 100,00

Over het Apeldoorns Duizeligheidscentrum (ADC)

Het ADC is in 2000 opgericht als een multidisciplinair behandeltraject voor patiënten met als hoofdklacht duizeligheid. KNO-artsen en neurologen, samen met medewerkers van de afdeling Biometrie (klinische neurofysiologie) en fysiotherapie, beoordelen iedere patiënt samen en komen tot een gezamenlijke diagnose en plan van aanpak. Bij de meeste patiënten lukt het om diagnostiek en consult van de artsen binnen 1 dag (deel) af te ronden. 

In de loop der jaren is het ADC een 3e lijns expertisecentrum geworden, waarbij patiënten uit het gehele land worden gezien. In 2013 werden 1300 nieuwe patiënten gezien, waarvan 800 second opinions.

In 2012 is naast het ADC het Kenniscentrum Duizeligheid opgericht. Het Kenniscentrum Duizeligheid, een initiatief van Gelre ziekenhuizen Apeldoorn, is opgericht om de kennis over duizeligheid onder zorg- professionals en patiënten te vergroten. Het centrum probeert dit te bereiken door het verrichten van klinisch georiënteerd wetenschappelijk onderzoek op het gebied van duizeligheid, het geven van voorlichting aan professionals en patiënten en het organiseren van nascholing voor huisartsen, medisch specialisten en fysiotherapeuten.

 

 

Interesse?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? U heeft een reis gezien en wilt meer informatie? Vraag dan nu een offerte aan of neem contact met ons op.

Offerte aanvragen
Liever telefonisch? Bel dan 020 - 66 123 87

Waarom Anywhere?

  • Binnen een paar dagen vrijblijvend uw persoonlijke tariefsopgave
  • We werken aleeen met geselecteerde partners
  • Doordat we onze top-5 vaak aanbieden, hebben we strakke prijzen
  • Eén vaste enthousiaste contactpersoon
  • No worries, we hebben een aansprakelijkheidsverzekering
  • Plannen zit in onze natuur