Uw incentive, jubileumreis, congres, symposium
Vragen? Bel dan 020 - 66 123 87 Offerte aanvragen
Reisdetails
Vergelijk de prijs Neem contact op

Estland Tallinn

Historisch & veelzijdig

Van vastzitten in een (oude) Sovjet-gevangenis tot een jeeptocht door de natuur, en van een wandeling door het historische stadscentrum tot 'spioneren' op een van de belangrijke militaire territoria van Estland... Laat u verrassen door de veelzijdigheid van Tallinn!

 

Tallinn is de hoofdstad van Estland, gelegen aan de Finse Golf, recht tegenover het veel jongere Helsinki. Deze gezellige Anton Pieck-achtige stad is een oude Hanzestad, met veel koopmanshuizen en pakhuizen uit deze tijd en een geheel ommuurde binnenstad. U vindt hier prachtige historische gebouwen, zoals het Toompeakasteel en het Kadriorg Loss paleis. 

Maar het kan ook net even iets actiever: laat u in teams droppen in niemandsland en vind uw weg terug naar het hotel door middel van GPS apparatuur, of neem plaats achter het stuur in een jeep en kom erachter waar dit voertuig toe in staat is. Na al die inspanningen kunt u in Tallinn uitstekend terecht voor een heerlijk diner en een gezellig nachtleven.

Ranking

 • Strandmogelijkheid
  Strandmogelijkheid
 • Natuur
  Natuur
 • Cultuur
  Cultuur
 • Culinair
  Culinair
 • Nightlife
  Nightlife
 • Shopping
  Shopping

Facts & figures

 • Vliegtijd
  Vliegtijd
  ca. 2u25m
 • Vluchten
  Vluchten
  KLM, Air Baltic, Estonian Air
 • Beste periode
  Beste periode
  apr-juni & sep-okt
 • Taal
  Taal
  Estisch
 • Valuta
  Valuta
  Euro
 • Tijdverschil
  Tijdverschil
  +1uur

Tallinn by bike

'net als thuis'

De veilige wegen van Tallinn lenen zich bij uitstek voor een tochtje op de fiets. Terwijl de gids u van het zomerpaleis van Peter de Grote, naar de ruïnes van het Pirita klooster leidt, geniet u van de bijzondere omgeving. Uiteraard wordt er af en toe gestopt voor extra informatie, een fotomomentje, of een lekkere kop koffie! 

Time for lunch

U luncht in lokale restaurants, en krijgt zo een goed idee van de Estse keuken. 

Sovjetgevangenis

kruip in de huid van de gevangenen

U bezoekt de oude Sovjetgevangenis 'Paterei', die pas in 2004 zijn deuren sloot. Intakeformulieren van gevangenen, posters van Madonna aan de muur... alles is hier nog exact zoals het 11 jaar geleden werd achtergelaten.
De 'Paterei' was geen gevangenis zoals wij die in Nederland kennen: martelingen, executies en medische experimenten waren aan de orde van de dag.
Tijdens uw bezoek voelt u de grimmige sfeer die hier hangt en krijgt u, enigszins, een idee van hoe het leven hier was. U doorgaat de medische check, leert over gevangenistatoeages en maakt een luchtalarm mee. Uiteraard hier en daar wel met een vrolijke noot: u bent hier immers vrijwillig! Absoluut een unieke ervaring.

Middagje vrij

Tallinn is een overzichtelijke stad, en u heeft dan ook al snel een goed beeld van hoe het centrum in elkaar steekt. Deze middag kunt u helemaal naar eigen wens invullen: gaat u genieten van een lokaal biertje op een terras, haalt u nog wat leuke souvenirs voor thuis in een van de boetiekjes, of slentert u op uw gemak rond over de kerstmarkt?
's Avonds ontmoet u elkaar weer voor het diner. 

Heerlijk dineren

In de Estse keuken vindt u invloeden van Duitsland, Rusland en Scandinavië terug. Esten zijn dol op wild, gerookte ham, en andere 'boerenkost'. Dit geeft u voldoende energie voor de volgende dag! 

Beeldhouwen

met Tauno Kangro

Laat uw creativiteit de vrije loop en ontdek wat voor kunstwerk u kunt maken. Tauno Kangro is een van de bekendste kunstenaars van Estland en u komt zijn werk dan ook overal tegen.
Met de vingers in de klei is misschien even wennen, maar als u zich eraan overgeeft en luistert naar de tips & tricks van Tauno, houdt u er een origineel souvenir aan over! 

De natuur in

verschillende 'safari's'

Estland heeft een verscheidenheid aan natuur die u bijna nergens anders in Europa vindt, en waar u op verschillende manieren van kunt genieten.
Lekker actief, bijvoorbeeld op een sneeuwscooter of in een kayak, of wat rustiger aan, bijvoorbeeld met sneeuwschoenen.
Wat u precies kunt doen is afhankelijk van de seizoenen, en dus van de periode waarin u reist, maar een ding is zeker: er is altijd iets te doen!

Al overtuigd!? Nog te overtuigen?

Zit u in een feestcommissie, heeft u straks een gesprek met uw manager/directie of bent u alvast aan het inventariseren wat er zoal aangeboden wordt? Bekijk dan ook deze handige tools:

Vergelijk deze reis
In één oogopslag ziet u de verschillen tussen het Gold-, Diamond- en Platinumprogramma.

Print reisdetails
Per mail ontvangt u direct de samenvatting van het programma in PDF.

Download uw PDF
Per mail ontvangt u direct de PDF van de gekozen reis. Omdat de site voor ú en niet voor onze concurrenten is, vragen wij uw e-mailadres.

Maatwerkreis aanvragen
Hebben wij u kunnen inspireren? Maar wenst u het net even anders? Wij geven u vrijblijvend advies en sparren graag over welke bestemming bij uw gezelschap past. Immers: ‘We go Anywhere’.

Contact
Bel of mail. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.

Delivering your Souvenir for Life is onze passie!

Bekijk de prijs
Gratis offerte
Vragen? Bel dan 020 66 123 87

Download & print de reisdetails

Wilt u de reis achteraf bekijken? Laat uw naam en e-mailadres achter waarna wij u de reis per e-mail als persoonlijke bestand in PDF formaat toesturen.

U ontvangt snel uw persoonlijke brochure in uw mailbox.

 

Er is iest mis gegaan met uw aanvraag, probeer het nogmaals of neem contact met ons op.

 • Laden
Close popup